Tuulevaiset

Monday, October 09, 2006

Kuulumisia Bowenista

Miika uransa huipulla =)


Tuuli, vesi ja hiekka ovat hioneet Horsehoe Bayn rantakallioita vaikka minka mallisiksi. Ulokkeita ja onkaloita loytyy joka lahtoon.
Horsehoe Bay on yksi Bowenin hienoista hiekkarannoista, jossa vietamme aikaa vapaapaivina. Siella on mahdollisuus snorklata suoraan rannasta, hienoja koralleja loytyy uintimatkan paasta. Ostimme omat snorkkelit ja maskit, toivottavasti niille tulee paljon kayttoa. Meduusat eivat ole viela saapuneet talle korkeudelle - kun ne tulevat, loppuu uiminen ja snorkkelointi sellaisilla paikoilla, joissa ei ole stinger-nettia eli meduusaverkkoa.


Bowen ilta-auringossa Flagstaff Hillilta katsottuna. Kukkulalla on korkeutta noin 100 metria ja sielta on hienot nakymat merelle ja Bowenin yli.

___________________________________________________________________

Toissa on ollut varsin kiireista. Kuten backpacker-kulttuuriin kuuluu, ihmisia vaihtuu silloin talloin ja me olemmekin jo lahes kokeneimmat tyontekijat tuolla Walkersin farmilla. Miika sai ylennyksen kokopaivaiseksi lavottajaksi snippaushommista (paprikan kantojen leikkaus). Irkke jatkaa edelleen paprikoiden ja kurkkujen pakkaamista. Tyopaivat alkavat pakkaamossa 7.30-8.00 ja ne kestavat yleensa 7-9 tuntia vihannesten maarasta riippuen.

Joinakin paivina, kun pakattavaa ei ole, olemme olleet keraamassa baby-capsicumeja eli gourmee paprikoita. Se on jalkoja ja selkaa rasittavaa tyota, mutta siina on mahdollisuus paasta paremmille ansioille kuin tuntipalkallisena pakkaamossa. Tanaan poimimme vain 3 tuntia, koska sadekuuro kasteli meidat ja tyot lopetettiin.

____________________________________________________________________

Enimmakseen olemme tormanneet taalla saksalaisiin, korealaisiin ja japanilaisiin packareihin. Valilla tuntuu jopa etta sita ollaan Saksassa, kun Deutschia soristaan joka paikassa.

Kahvin juonti lopetettiin Suomesta lahtiessa. Etenkin Hong Kongissa oli tarjolla vain expressoa tms joten siirryimme ihan teelinjalle. Taalla ihmiset juovat enimmakseen pikakahvia, joten sita ei kylla edes tee mieli.

Lakritsi on taalla hirmuisen hyvaa ja pehmeaa ja halpaa. Sita onkin tullut karkkien ystavana kulutettua useampi pussi.

Elama kulkee suht simppelia rataa. Heratys, aamupala, toihin; toiden jalkeen taas kokataan, sitten uimaan ja nukkumaan. Ei olla viela paatetty, etta kuinka kauan tata jatketaan ja taalla duunataan, mutta ehka jokunen viikko, niin voidaan sitten taas lomailla.