Tuulevaiset

Saturday, September 23, 2006

Ostetiin oma auto


Meista tuli talla viikolla autonomistajia myos Australiassa. Ostetiin yhdelta Renelta tallainen Ford Falcon. Vuosimalli 91. Ajettu reilu 200tkm. 3.9L, automaattivaihteinen. "Ilmastointi" saattaa joskus puhaltaa kylmaa, ainaki illalla. Autossa oli RWC = Road Worth Certificate eli auto on luokiteltu maantiekelpoiseksi (paikallinen katsastus, joka tarvitaan jos auto vaihtaa omistajaa laillisesti)

Autossa on 2 hengelle riittavasti nukumistilaa. Perakontti saakin olla suuri, silla tavaraa on aika reilusti. Kaupantekijaisina tuli teltta ja muuta leiriytymiskamaa. Saatiin hankittua autolle myos vakuutus AAMI:lta. Yleensa paikalliset vakuutusyhtiot eivat myonna kuin Queenslandin asukkaille vakuutuksia, mutta meilla kavi tuuria kun virkailija ehti puhelmisessa luvata meille vakuutuksen. Taalla pakollinen liikennevakuutus korvaa ainoastaan henkilovahingot. Joten nyt on huomattavasti turvallisempaa ja "halvempaa" ajella pitkin mannerta, kun mahdollisessa vahinkotilanteessa vastapuolen auton korjauksen maksaa AAMI.

Vasemman puoleiseen liiketeeseen on totuttu, eika risteyksissa enaa pyyhita tuulilasia. Vilkku loytyy ratin oikealta ja taustapeili vasemmalta puolelta. Koeajossa sentaan vanhasta muistista Miika kurvasi 2 kertaa jakajan vaaralta puoleleta. Mutta muuta liikennetta ei ollut, joten selvisimme pelkilla sydamentykytyksilla. Irkke ei ole suostunut viela ohjaamaan autoa muuta kuin vankarin paikalta.

Tallaiset Falconit ovat erittain suosittuja backpackareiden keskuudessa. Naista autoista kuuluu sanonta: paranevat vanhetessaan. Toivottavasti tama pitaa paikkansa myos meidan auton kohdalla. Bensan hinta taalla on 75-80 centtia euroiksi muutettuna. Ja meidan "haukka" syo keskimaarin 11 litraa/100km.