Tuulevaiset

Friday, September 08, 2006

Taalla Cairns

Reilun viikon paivat on Australiassa asuttu.
elama taalla on rentoa.
No worries on paikallinen elamanasenne.
Eli ei turhasta stressata. Siihen on tottakai opettelemista.

Ollaan asusteltu hostelleissa. 2 hengen huoneessa.
Ihan ok paikkoja. Tosin metelia on valilla, mutta se kuuluu tuohon elamisenmuotoon. Porukkaa tulee ja menee. Erittain kansainvalista meininkia. Ihmisia on million Japanista, Saksasta, Etela-Afrikasta, ….

Ruoka taalla on halvempaa kuin Suomessa. Banaani taitaa olla ainoa kalliimpi elintarvike, johtuen viime vuotisesta myrskysta.

Kytiin reissaamassa Cairnsin ymparistossa.
Monia paikkoja Cape Tripultonin ja Millaa Millaan valilla tuli nahtya. Yhden australialaisen ja korealaisen kanssa oltiin liikenteessa 5pv vuokra-autolla. Tormattiin heihin hostellilla. He kysyivat meita reissuun ja me lahdettiin.

Vaikuttavin elamys on ollut paikallisten elainten nakeminen seka zoossa etta luonnossa. Kengruja(syotettiin myos kadesta), koaloita, kaarmeita, krokotiileja, vallabeja, vompatteja, kakaduja, kookaburria, opossiumeja, lepakoita, kasuaareja ... on nahty.
Ne ovat yksi suurimmista syista miksi tanne tulimme. Ja osan noista voi nahda vain taalla.

Sademetsa on upeaa. Mahtavaa kasvillisuutta, mita erikoisimpia puita ja kasveja. Useita kasveja, mita Suomessa on huonekasvina, on taalla sademetsissa. Tosin huomattavasti suurempana versiona.

Tyynenmeren biitsit, joita nakee joissaki lomakuvissa, on aivan jotain vailla vertaa. Ne on niita paikkoja, joissa voi maata palmun alla, pistaa jalat hienoon hiekkaan ja nauttia elamasta.

tottakai elaman tavalliset kuviot kuten syominen ja nukkuminen seka pyykkays kuuluvat myos asiaan valilla. =)

(terveisin Miika)