Tuulevaiset

Sunday, October 22, 2006

Purjehtimassa Whitsunday Islandeilla

Whitsunday Haven. Eli nimensa mukaisesti valkoisen hiekan taivas. Whitsunday-saaren hiekka on kuin perunajauhoa ja hienoa hiekkaa loytyi rannalla olon jalkeen joka paikasta.


Miika paikkareilla paratiisissa. Kylla kelpasi potkottaa! Saaren rannalle on muodostunut laguuni, joka on mita ihanteellisin uimapaikka. Vesi oli niin kirkasta, etta sielta saattoi bongata erilaisia merenelavia.

Tama oli ensimmainen purjehdusreissumme ja emmepa paljon hienompaa purjehdusymparistoa voisi loytaakkaan. Me nautimme!


Irkke nyrjaytti nilkkansa hypatessaan pelastusveneesta beachille. Muiden kavellessa Havenille Irkke sai ajella sinne “vesitaksilla”. Nyrjahtanyt nilkka ei kuitenkaan haitannut reissuamme juurikaan, silla purjehtiessa kannella ei tarvi paljon liikkua. Veneilyn yhteydessa Irkke bongasi 2 stinger rayta ja yhden riuttahain. Muita uusia elainhavaintoja reissun aikana olivat merikotkat seka merikilpikonnat, joita naimme snorklatessamme. Kavimme joka paiva vahintaan kerran snorklaamassa. Suuri valliriutta ulottuu ymparoimaan naita saaria ja korallit seka kaikenvariset kalat olivat mita hienointa katseltavaa. Vesi oli kirkasta ja nakyvyys hyva.

Meilla oli mahdollisuus osallistua purjehtimiseen muutenkin kuin vain istumalla turistina kannella. Joten pitihan se kokeilla, milta purjeveneen ohjaaminen merella tuntuu. Hyvin pysyttiin kurssissa myos maakravun ohjaamana. Miika ohjasi venetta toista tuntia.

Kapteeni Tony nostamassa purjeita. Miehisto oli kokenutta ja veneilyyn liittyvat asiat hoituivat ripeasti. Tony on myos innokas kalamies ja hanella on runsaasti kalastusvalineita, joten paasimme kokeilemaan kalastamista saarten rannoilla ja purjehtimisen yhtyedessa. Saaliina oli mm. Golden Trolleyta (maku lahella siikaa) ja tonnikala, joka painoi n.7kg. Tanaan meilla onkin tuoretta tonnikalafiletta paivalliseksi.

Tuuli heiluttaa Tuulevaisia veneen keulassa. Kannella liikkuessa sai olla varovainen, silla vene keinui toisinaan melkoisesti puolelta toiselle. Olosuhteet purjehtimiseen olivat ihanteelliset. Aurinkoista, lamminta n. 27C ja tuulta 8-15 ms.


Saavuimme Airlie Beachille viikon puolivalissa. Tama on erittain suosittua lomailualuetta australialaisten ja reppumatkaajien keskuudessa. Meille suositeltiin purjehdusreissua Whitsunday Islandeille, jotka sijaitsevat Airlie Beachin edustalla. Lahdimme 3 paivan ja 2 yon purjehdusreissulle kuvassa nakyvalla (12 metria pitkalla) Whitsunday Passage -veneella. Tallaisella pienemmalla veneella paasee moneen paikkaan, johon suuremmalla veneella ei ole asiaa. Meita oli reissulla 6 turistia ja 2 miehiston jasenta.