Tuulevaiset

Monday, January 01, 2007

Sydney

Urheiluhullun piti paasta katsomaan Sydneyn olympiakylaa. Tassa nakyvissa olympiastadion, joka on muutettu rugbystadioniksi kisojen jalkeen.


Uusi vuosi on taalla iso juttu. Olimme miljoonan muun ihmisen kanssa katsomassa kahta ilotulitusta. Parhaat paikat varataan jo puolen paivan aikaan ja useat katselualueet suljetaan hyvissa ajoin ennen pimean tuloa. Satama-alueella oli varsin rauhallista, silla aidatulle alueelle ei saa tuoda alkoholia. Ilotulitusta ei tule seuraamaan pelkastaan nuorisoa, vaan paikalla on kaikenikaisia, perheista lasten kanssa vanhoihin ihmisiin. Ylen nettisivulta nakee valayksen raiskeesta.


Hengari eli Harbour Bridge on Sydneylaisten suosikkisilta. Sillalta ja sen ymparistosta ammutaan uudenvuoden raketit.


Sydneyn satama-alue kaikkinensa on varsin viihtyisa paikka. Vaikka Sydneyssa on yli 4,2 miljoonaa asukasta, taalla ei tule yhtaan ahdas olo. Vihreytta ja vetta on riittamiin. Lahden takana nakyvassa Girrabilin kaupunginosassa (1km keskustasta) ihmiset asuvat omakotitaloissa.


Sydneyn oopperatalo on maineensa veroinen. Tykkaamme tasta kuuluisuudesta. Kaunista arkkitehtuuria upeassa ymparistossa.


Olihan tama vahan erilainen joulu. Tosin kylma australialaiseksi. Lampotila nousi vain +25C, kun viime vuonna samaan aikaan taalla oli ollut +40C.


Suomitontut lahtivat uimareissulle ja merihata meinasi yllattaa. Lennox Headilla aaltojen korkeus oli parhaillaan 1,5metria. Vetta oli kaikki roorit taynna kun aaltojen alta viimein paastiin pois.