Tuulevaiset

Monday, January 29, 2007

Viinirypaleita poimimassa Pokolbinissa

Englantilainen Liam. Bucket Boyn tyo on raskasta. Taydessa amparissa on 20L rypaleita, joten ne eivat ole ihan kevyita kannettavia. Silti osa haluaa kantaa ampareita mielummin kuin poimia.


Oranssin ryhman poimijoita tyossa. Tyonantajamme lahjoitti meille hyvat levealieriset hatut, jotka ovat tarpeeseeen paahtavassa auringonpaisteessa. Tarpeen on myos suojaava vaatetus ja aurinkorasvan kaytto. Tyo on helppoa, me poimimme rypaletertut ampareihin saksilla leikaten ja kantajat tyhjentevat taydet amparit traktorin kyytiin. Tama tyo poikkeaa table-grapen poiminnasta (katso alempaa juttu Emeraldista) siten, etta poimimme kaikki rypaleet, eika meidan tarvi karsia tertuista marjoja.



Saimme toita Hunter Valleysta, joka on Australian tarkeimpia viinintuotantoalueita. Olemme poimineet taalla 2,5 viikkoa rypaleita, joita kaytetaan viininvalmistukseen. Alueella on kymmenia, jopa satoja viinintuotantotiloja. Hunter Valley on kaunista aluetta, mutta kesa-aikaan tammi-helmikuussa erittain kuumaa. Lampotila on ollut pahimmillaan paiva-aikaan 40C! Joten taalla todella tarkenee tehda toita.