Tuulevaiset

Saturday, June 16, 2007

Broomesta Kununurraan

Olemme majailleet viimeiset nelja viikkoa Kununurrassa, tehden toita sandelwood-farmilla. Olemme karsineet ja istuttaneet sandelwoodeja, kalliita oljypuita, joista aikanaan puristetaan oljya parfyymien yms. valmistukseen. Mirimiran kansallispuisto on Kununurrassa leirinta-alueemme vieressa, siella on metkoja pyoreita kallioita.


Kameli vai lehma? Gipps roadin varressa oli muutama ko elainten risteytys. =)


Miika kylpee kuumassa lahteessa. Vesi ei tosin ollut kovinkaan kuumaa, 32-asteista, mutta aamun viileydessa siella oli rentouttavaa pulikoida.



Valilla jalatkin kastuivat, kun solan pohjalla oli vetta vyotaroon asti.



Patikoimme El Quentron kalliosolassa. Solan pohjalla on paljon suuria kivenlohkareita, valilla kulkeminen oli melkoista kiipeilya.


Kimberley on maailman suurin timantin kaivausalue. Kimberleyn halki kulkee Gipps road, joka on vanha karjatie (yli 500km). Tie kulkee halki koskemattoman ja jylhan luonnon, mutta sita ei pysty ajamaan lapi ilman nelivetomaaasturia. Valilla pitaa ylittaa virtoja ja jokia, joissa elaa krokotiileja.. Kavimme vahan kokeilemassa Gipps Roadilla ajamista ja paasimme autollamme El Quentron kansallispuistoon asti.

Kun etaisyydet ovat pitkia, ajaessa on syyta pitaa taukoja. Australiassa osataan muistuttaa taukojen tarkeydesta varsin ravakalla tavalla.


Broomesta emme kuitenkaan loytaneet toita, joten kaansimme auton keulan kohti itaa. Matkalla oli hienoja pullopuita, joita tietenkin piti pysahtya kuvaamaan. Yhta suurta pullopuuta on aikanaan kaytetty jopa vankilana.


Broome on kiva pikkukaupunki Luoteis-Australiassa. Se on kuuluisa helmikalastuksestaan ja sita koettelee vuosittain troopiset myrskyt. Cable-beachilla paasee nakemaan kamelikaravaaneja auringonlaskun aikaan.